Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief juni 2012

Kinderen

Iedereen is weer van nieuwe kleding voorzien ter gelegenheid van het Khmer New Year. Er wordt nog steeds veel gestudeerd. Ook wordt er veel met de computers gewerkt waaronder met Facebook. Sinds het voorjaar van 2012 gebeurt dit in het nieuwe computerlokaal. De voormalige watertank is omge-bouwd tot een nieuw PC lokaal waar het veel frisser en minder stoffig is. Het oude computerlokaal is omgebouwd tot twee nieuwe slaapruimtes.

computers

Door het grote succes van de kinderleerboerderij hebben we het komende schooljaar waarschijnlijk 11 studenten op de universiteit. Dit brengt vele extra kosten met zich mee. Gelukkig hebben enkele mensen, waaronder uit Singapore, al laten weten om de komende jaren bij te willen dragen  aan deze extra studiekosten. Wij blijven op zoek naar nieuwe donateurs en sponsors voor deze nieuwe groep studenten van Samrong.

 slaapkamer
 

80 Steps for Samrong

Twee oud-leerkrachten van de kinderleerboerderij, Davina Patel en Ollie Smallwood roepen alle oud-vrijwilligers op om deel te nemen aan het 80 Steps for Samrong initiatief (www.80steps.com). De bedoeling is om wereldwijd geld in te zamelen voor het collegegeld van de studenten die naar de universiteit gaan. Elke stap van $150 brengt ons dichter bij het streven naar $12.000. Geef de studenten de kans om de volgende stap te zetten, met dank aan het goede onderwijs wat zij op de kinderleerboerderij al hebben ontvangen. Dus, waar u ook bent, als u mee wilt doen, neemt contact op met: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.


Gasten

Op 3 juli a.s. zullen 17 leerlingen (jongens 16-17 jaar) en 3 leerkrachten een dagje te gast zijn op Samrong. Zij zijn van het Scotch College in Melbourne. Zij blijven maar één dag (veel te kort natuurlijk) want zij zijn voor een ander bouwproject in Cambodja. Ze zullen vast een leuke tijd hebben.

En er komt een Franse groep in augustus en nóg een Australische groep in september. En die blijven telkens een week! En dit allemaal dankzij de contacten van vrijwilligers. Samrong blijft leven in de harten van hen die er geweest zijn!


Tractor met panne….

Ook in Cambodja kan een tractor niet zonder olie maar ja midden in een rijstveld heb je niet alles bij de hand. En als je dan net even te lang doorgaat, gaat het mis! Thuiskomen ging nog net maar toen zei die “doet het zelf maar”. Jammer, maar dat soort dingen gebeuren. De motor is gedemonteerd en gerepareerd. Maar wel een rib uit het lijf: $650 voor de klus! Maar we hebben ervan geleerd.

tractor1tractor2
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rolf Schmitz slaat weer toe!

Ex-volunteer Rolf Schmitz, chef in Hotel Laudinella in Sankt Moritz, Zwitserland - aan wie de kinderen met weemoed terugdenken - heeft kunnen regelen dat de opbrengst van de personeelstombola van het hotel voor Samrong werd bestemd. We ontvingen gisteren ruim EUR 4.100 van hem, een vorstelijk resultaat.

Groentekas

In december 2011 is Mr. Meng aangesteld als nieuwe staflid. Hij is afgestudeerd aan de Landbouw Hogeschool van Phnom Penh en gaat extra ondersteuning bieden aan de groentekas om de opbrengsten verder te verbeteren. Hoofdsponsor Rijk Zwaan is in mei jl. weer op bezoek geweest om de ervaringen met de tuinmensen uit te wisselen en ze van nieuwe adviezen te voorzien. Delen van de plastic overkapping zijn beschadigd en zullen na het regenseizoen vervangen worden.

kasmeng 
 
 
 
 
 
 
 

Responsible Businessevent Londen

Op 14 en 15 maart hebben drie bestuursleden van WWCF samen met Hoofdsponsor Rijk Zwaan en enkele Engelse ex-volunteers van Samrong deel genomen aan het Responsible Business Event in Londen. Goede doelen organisaties en de zakenwereld kwamen hier bij elkaar. Er werd een gezamenlijke presentatie gegeven en de WWCF-stand werd veelvuldig bezocht.

rb-london


Jaarverslag 2011

Er is weer een prachtig jaarverslag gemaakt met daarin opgenomen de jaarcijfers van World Wide Children Farms (met dank aan sponsor Mazars!). U kunt het ook downloaden van de website: www.wwcf.nl


Ollie Smallwood

Begin dit jaar is Ollie weer enkele weken te gast geweest op Samrong. Het was zijn 2e bezoek en hij is weer druk bezig geweest met lesgeven, coaching, en in de tuin. Ook na zijn terugkeer in Engeland blijft hij actief betrokken bij Samrong. Wij zijn hem dankbaar voor zijn hulp en de talloze contacten en initiatieven die hij aandraagt.

ollie


Website & Facebook

Er wordt door de kinderen actief gebruikgemaakt van Facebook. Op onze eigen pagina Samrong Children’s Farm kunt u regelmatig updates en nieuwtjes zien. U kunt ook met de kinderen chatten dankzij het draadloze internet. Ook de website www.wwcf.nl wordt goed bijgehouden. U kunt er ook de nieuwsbrieven teruglezen in het archief.


Nieuwe sponsor

Bij het afsluiten van deze Nieuwsbrief ontvingen wij nog de bevestiging dat Vogelaar Olie en Benzine en Tankstation Vogelaar uit Rhoon sponsor zijn geworden voor een periode van drie jaar. Hier zijn wij erg blij mee! In de volgende Nieuwsbrief stellen zij zich voor.

vogelaar


Namens WWCF bedanken wij al onze sponsors en donateurs voor hun ondersteuning!

 

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017